Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady wołowe z sosem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 1 kg
musztarda 2 łyżki
cebula 1 sztuka
słonina 10 dkg
olej do smażenia 4 łyżki
woda 3 szkl
ogórek 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady wołowe z sosem

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić na plastry, rozbić na tyle żeby później łatwo było nam je rolować, posmarować musztardą. Warzywa pokroić w kostkę, słoninę w paski.
Oprószyć solą oraz pieprzem. Plastry mięsa zrolować, spiąć wykałaczkami lub obwiązać nicią.
Krok 1 - Rolady wołowe z sosem foto
2
Olej rozgrzać w rondlu, włożyć rolady, zrumienić z każdej strony. Wlać 1/2 litra wrzącej wody, dusić ok. jedną godzinę na małym ogniu. Rolady wyjąć.
Krok 2 - Rolady wołowe z sosem foto
3
Mąkę rozrobić z 1/2 szklanki wody, dodać do sosu z duszenia, wymieszać i zagotować, mieszając. Sos gotowy zabielić śmietaną, wymieszać, chwilę gotować na małym ogniu. Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem
Krok 3 - Rolady wołowe z sosem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 14.10.2012 21:11
efekt końcowy jest super! pięknie się prezentuje!
Justyna28 14.10.2012 19:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak