Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady wołowe z serem i papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina pieczeniowa 4 plastry
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Musztarda rosyjska Prymat
ser żółty 4 plastry
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
papryka czerwona 1/4 sztuki
ogórki konserwowe 2 sztuki
kostka rosołowa 1 sztuka
olej
mąka 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki

Porada

Takie roladki będą jeszcze bardziej smakować z kluskami śląskimi.

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady wołowe z serem i papryką

Kroki postępowania

1
Mięso wołowe rozbić cienko.
Krok 1 - Rolady wołowe z serem i papryką foto
2
Oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2 - Rolady wołowe z serem i papryką foto
3
Z jednej strony posmarować musztardą.

Krok 3 - Rolady wołowe z serem i papryką foto
4
Na każdy nałożyć plaster sera i trochę papryki, ogórka, czosnku i cebuli.

Krok 4 - Rolady wołowe z serem i papryką foto
5
Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami, podsmażyć na oleju.

Krok 5 - Rolady wołowe z serem i papryką foto
6
Zalać wodą, dodać podsmażoną cebulkę, liście laurowe, ziele angielskie i kostkę mięsną. Dusić pod przykryciem do miękkości.

Sos zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą i doprawić.
Krok 6 - Rolady wołowe z serem i papryką foto
7
Podawać z ziemniakami i surówką.
Krok 7 - Rolady wołowe z serem i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 11.09.2016 10:16
smaczny obiad
adelajda 06.08.2016 09:55
też lubię
Bernadeta1 01.08.2016 16:00
smaczny obiadek
w mojej kuchni 01.08.2016 10:56
moje smaki na obiad
sezamek 01.08.2016 07:58
lubię te roladki
Franciszek 01.08.2016 00:13
dobry obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak