Rolady wołowe z pastą jajeczną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczeń wołowa

    60 dag
  • pęczek szczypioru

    1 szt.
  • mąka

    1 łyżka
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • jajko ugotowane na twardo

    3 szt.
  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem. Jajka zetrzeć na tarce, wymieszać z musztardą i doprawić solą i pieprzem. Paprykę pokroić na paski, szczypior posiekać. Płaty mięsa smarować pastą jajeczną, układać paski papryki, posypać szczypiorem. Zwinąć rulony, związać nitką. Obsmażyć na oleju ze wszystkich stron, przełożyć do rondla. Kostkę rosołową rozpuścić w 0,5 litra wody, 3/4 płynu wlać do rolad i dusić do miękkości. Pozostały bulion wystudzić i wymieszać z mąką. Rolady wyjąć, do sosu dodać roztrzepaną mąkę i zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat