Rolady wołowe po mojemu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    1 kg
  • kiełbasa krakowska

    1 laska
  • boczek

    0,25 kg
  • cebula biała

    4 szt
  • musztarda

    1 słoik
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • papryka mielona

    1 łyżeczka
  • ogórek

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rolady wołowe po mojemu foto
przygotowujemy sobie wszystkie składniki
Krok 2 - Rolady wołowe po mojemu foto
boczek kroimy w drobna kosteczke
Krok 3 - Rolady wołowe po mojemu foto
ogórki kroimy w kosteczke
Krok 4 - Rolady wołowe po mojemu foto
cebule drobno siekamy
Krok 5 - Rolady wołowe po mojemu foto
kiełbaskę drobno kroimy
Krok 6 - Rolady wołowe po mojemu foto
wrzucamy wszystko do jednej miski
Krok 7 - Rolady wołowe po mojemu foto
dodajemy sól, pieprz, paprykę i musztardę i dokładnie mieszamy
Krok 8 - Rolady wołowe po mojemu foto
na rozbite tłuczkiem kawałki mięsa układamy farsz, następnie rolujemy
Krok 9 - Rolady wołowe po mojemu foto
dusimy na niewielkim ogniu aż mięsko będzie kruche
Krok 10 - Rolady wołowe po mojemu foto
gotowe rolady najlepiej smakują z kluseczkami i czerwoną kapustą

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (38)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anulka69 12.01.2017 08:14
pycha mięsko
Izabela28 18.03.2015 13:10
a do tych rolad kluski śląskie i kapusta:)
ppaulina 29.12.2013 16:53
pycha jedzonko
Kasia36 11.10.2013 21:29
Smaczne mięsko
IwonaKa 02.08.2013 19:33
muszę spróbować Twoim sposobem pokroić wszystko w kosteczkę i dodać kiełbasę,ja nie dodaję,ale pamiętam,że moja mamusia zawsze dodawała
AURELKA 13.07.2013 20:25
pyszne mięsko
cooleczka 18.06.2013 12:44
pyszny obiad
JOANNA16 06.06.2013 08:14
mniam pycha
Bernadeta1 05.06.2013 12:52
z wołowiny pyszne
Róża1 28.05.2013 21:53
przepyszne roladki:-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat