Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki ze schabu z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 0,5 kg
cebula 1 szt
pieczarki 10 szt
czosnek ząbki 1-2 ząbki
sól i pieprz do smaku

Porada

Sos można zabielić śmietaną.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ze schabu z pieczarkami

1. Schab oczyścić, pokroić na plastry grubości 1cm, obsypać z obu stron solą i pieprzem. Schab zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami.
2. Mięso układać na rozgrzanym tłuszczu, dodać cebulę i czosnek pokrojony w drobną kostkę, obsmażyć z obu stron na rumiano. Podlać wodą i smażyć ok 35-40 min do miękkości.
3. Pieczarki pokroić w półplasterki, dodać kilka łyżek wody i dusić do miękkości. Pieczarki dodać do mięsa wraz z powstałym sokiem. Dusić ok 10 min, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 31.12.2016 15:37
smaczne mięsko
hanbes 31.12.2016 11:22
Wow! Ale wyżerka! Skuszę się na pewno! To moje smaki!
MonikaW 31.12.2016 08:28
Pyszne danie
Renata9 30.12.2016 23:28
Pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak