Roladki ze schabu z pieczarkami

Roladki ze schabu z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    0,5 kg
  • cebula

    1 szt
  • pieczarki

    10 szt
  • czosnek ząbki

    1-2 ząbki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Schab oczyścić, pokroić na plastry grubości 1cm, obsypać z obu stron solą i pieprzem. Schab zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami.
2. Mięso układać na rozgrzanym tłuszczu, dodać cebulę i czosnek pokrojony w drobną kostkę, obsmażyć z obu stron na rumiano. Podlać wodą i smażyć ok 35-40 min do miękkości.
3. Pieczarki pokroić w półplasterki, dodać kilka łyżek wody i dusić do miękkości. Pieczarki dodać do mięsa wraz z powstałym sokiem. Dusić ok 10 min, przyprawić do smaku.
anka1988
Sos można zabielić śmietaną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 31.12.2016 15:37
smaczne mięsko
hanbes 31.12.2016 11:22
Wow! Ale wyżerka! Skuszę się na pewno! To moje smaki!
MonikaW 31.12.2016 08:28
Pyszne danie
Renata9 30.12.2016 23:28
Pyszny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat