Roladki z szynki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    8 plasrtów
  • kukurydza marynowana

    8 kolb
  • serek czosnkowy

    1 opakowanie
  • minikostka czosnkowa

    1 szt.
  • sałata

    do dekoracji
  • Szczypiorek cienki

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do roladek kupuję szynkę ,która się nie rwie i nie kruszy a jest gruba.
Serek czosnkowy wyłożyć do miseczki,dodać minikostkę czosnkową lub zamiennie 1-2 ząbki przeciśniętego czosnku - wymieszać.
Każdy plaster szynki posmarować serkiem,włożyć osączoną kolbkę kukurydzy zwinąć rulonik i każdy zawiązać szczypiorkiem.Półmisek wyłożyć sałatą,położyć roladki i udekorować wg własnego uznania.
Ja wykorzystałam majonez i oliwki.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 14.11.2013 08:54
idealne na imprezkę
Mati13 25.04.2013 09:01
smaczny pomysł na imprezkę :)
anemon 27.02.2013 20:52
Bardzo elegancko podana kolacja.
Motorek 16.08.2012 08:28
piękne
caralajna 08.08.2012 10:37
piękna propozycja podania
Izabela28 05.04.2012 11:59
bardzo ładnie wyglądają te roladki:)
junox 19.03.2012 11:10
pyszne
caroline1983 06.03.2012 19:11
bardzo fajnie podane
Anka1 02.03.2012 21:04
smaczne i proste POLECAM :D
Kate131 29.02.2012 09:21
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat