Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z sera i kiełbasy nadziewane pastą jajeczną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa krakowska 8 plastrów
jajko 2 szt
rzodkiewka 4 szt
szczypiorek 1 pęczek
majonez 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
żółty ser 8 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z sera i kiełbasy nadziewane pastą jajeczną

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Obieramy z łupinek.Drobniutko siekamy. Szczypior i rzodkiewki myjemy. Szczypior siekamy, rzodkiewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do pokrojonych jajek.Dodajemy też majonez. Solimy i pieprzymy.

Zawijamy w plasterek sera nieco pasty jajecznej. Następnie taką roladkę owijamy w plaster kiełbasy. Spinamy wykałaczką.

Odstawiamy na godzinkę do lodówki. Przed podaniem dekorujemy np. pomidorkami koktajlowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 28.10.2012 15:33
bardzo ozdobne-super
eMMe 28.10.2012 15:25
Ale super:) I na pewno pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak