Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

roladki z pstrąga na szpinaku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba

pstrąg świeży
2 sztuki

składniki dodatkowe

szpinak świeży
500 gram
orzechy włoskie
10 sztuk
ser feta
1/3 opakowania
śmietana 18 proc
2 łyżki

przyprawy

ząbki czosnku
2 - 3 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
cytryna
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z pstrąga na szpinaku

Rybę wyfiletowałam , każdą poporcjowałam na 4 kawałki, posypałam solą, pieprzem, skropiłam sokiem z cytryny.
Szpinak umyłam, liście pokroiłam na mniejsze kawałki. na patelnię dałam odrobinę masełka i szpinak, zblanszowałam, dodałam 2 łyżki śmietany, sól i czosnek, delikatnie odparowałam, przestudziłam.
Na każdy środek ryby nałożyłam łyżeczkę szpinaku, zawinęłam, szpinak który mi pozostał rozłożyłam równomiernie w naczyniu do zapiekania. Na wierzch położyłam roladki każdą z nich udekorowałam fetą i orzechem włoskim. Resztę orzechów rozdrobniłam, posypałam po szpinaku.Piekarnik rozgrzałam do 200 stopni. Rybkę piekłam przez 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak