Roladki z mięsa mielonego z papryką i serem w szynce szwarcwaldzkiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowo-wieprzowe

    500 g
  • cebula

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • mleko

    (do namoczenia bułki)
  • kasza manna

    1 łyżka
  • ząbki czosnku

    2-3 szt
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • ser żółty

    100 g
  • szynka dojrzewająca

    120 g (w plasterkach)
  • tłuszcz do formy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki z mięsa mielonego z papryką i serem w szynce szwarcwaldzkiej foto
W misce mieszamy mięso mielone, jajko, namoczoną i odciśniętą bułkę, kaszę manna, drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i wyrabiamy na jednolitą masę. Na koniec do masy mięsnej dodajemy pokrojoną w drobna kostkę paprykę i ser. Mieszamy.
Krok 2 - Roladki z mięsa mielonego z papryką i serem w szynce szwarcwaldzkiej foto
Z mięsa formujemy małe kotleciki (ok. 2 łyżek na jedną roladkę), które owijamy w plasterki szynki (jeden plasterek na jedną roladkę). Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
Krok 3 - Roladki z mięsa mielonego z papryką i serem w szynce szwarcwaldzkiej foto
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni.

Roladki pieczemy ok. 60 minut pod przykryciem. Po tym czasie odkrywamy naczynie i zapiekamy jeszcze ok. 10 minut aż szynka się zarumieni.

Roladki z mielonego mięsa podajemy z ulubionymi dodatkami.
Kuchnia Marty
do roladek dodałam ser topiony tostowy :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lis 04.08.2016 22:17
Wygląda niezwykle smakowicie
sezamek 16.04.2016 20:42
Wspaniale podane smaczne danie
marzut 16.04.2016 14:53
Pysznie wyglądają
Krystyna32 16.04.2016 02:20
bardzo apetyczne
Małgorzata Pin 15.04.2016 19:49
Świetny pomysł.
ania2610 15.04.2016 18:31
bardzo apetyczne i pięknie podane!
Barbara13 15.04.2016 17:45
Patrzę i nie wierzę!!!Cudne danie i cudne zdjęcia!
Kolorowa 15.04.2016 17:37
Ale fajne roladki !
Urszula Świeca 15.04.2016 17:07
Musza być pyszne.))
olkaaa 15.04.2016 15:58
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat