Roladki z mięsa mielonego z curry i szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    30 dkg
  • przyprawa do zup w płynie

    3 łyżki
  • pieprz do smaku

  • jajko

    1 sztuka
  • cebula

    1/2 sztuki
  • bułka tarta

  • szpinak

    1 garść
  • przyprawa curry

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki z mięsa mielonego z curry i szpinakiem foto
Mięso wymieszać z pokrojoną w kostkę cebulą, jajkiem, przyprawą w płynie, curry, pieprzem i 4 łyżeczkami bułki tartej.
Krok 2 - Roladki z mięsa mielonego z curry i szpinakiem foto
Mięso podzielić na 4 porcje, każdą rozpłaszczyć. Ułożyć na nich po kilka liści szpinaku.
Krok 3 - Roladki z mięsa mielonego z curry i szpinakiem foto
Zwinąć w roladki i obtoczyć w bułce tartej. Kłaść na rozgrzany olej.
Krok 4 - Roladki z mięsa mielonego z curry i szpinakiem foto
Smażyć na rumiano z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sunnymood 16.06.2012 16:51
boskie;)
Weronika_eM 14.12.2011 13:05
lubię takie mięsko
Agnieszka_B 10.12.2011 07:09
Nie przepadam za szpinakiem, ale uwielbiam curry!! A roladki - znakomite:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat