Roladki z łososia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koperek

  • sok z cytryny

  • wędzony łosoś

    1 filet lub opakowanie
  • serek śmietankowy

    2 (kanapkowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia pokroić w cienkie plasterki i ułożyć w prostokąt na papierze do pieczenia. Serki wymieszać, doprawić pieprzem.

Łososia posypac świeżo posiekanym koperkiem i posmarować dość grubo serkiem, delikatnie zwinąć w roladkę, ścisnąć i wstawić na kilka godzin do lodówki.

Po wyjęciu rolady z lodówki, pokroić w dość grube plastry, skropić sokiem z cytryny i podawać od razu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
domaskowa 04.07.2012 12:20
Agiatis, nie lubisz łososia? Ja się na nim wychowałam, uwielbiam go w prawie każdej postaci (oprócz wędzonego na gorąco) :) Dziękuję, te roladki akurat robiła moja Mamusia :)
Agiatis 03.07.2012 22:46
Coraz więcej przepisów z łososiem do mnie przemawia, twój jest prosty, pięknie się prezentuje i jestem ciekawa smaku;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat