Roladki z łososia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka parmeńska

    4 plasterki
  • twarożek

    2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżeczka
  • mąka

    1/2 szklanki
  • szczypiorek

    pęczek
  • łosoś wędzony plastry

    4 szt
  • wino białe wytrawne

    2 łyżki
  • parmezan starty

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę posolić i popieprzyć. Skropić sokiem z cytryny. Wstawić do lodówki. W tym czasie serek dokładnie wymieszać z winem, koncentratem, szczypiorkiem. na filetach rybnych położyć plasterek szynki. Na środek dodać farsz. Zrolować i spiąć wykałaczkami. Rolady obtoczyć w mące i tartej bułce wymieszanej z parmezanem. Smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anulka69 26.04.2012 10:06
pycha, lubię łososia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat