Roladki z łopatki

Roladki z łopatki

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Bardzo lubimy takie mięsne - paluchy z farszem. Najczęściej korzystam z łopatki, a do środka można dodać farsz bardzo różny i zawsze są smaczne.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Roladki mięsne - składniki:

  • łopatka wieprzowa

    1.2 kilograma
  • cebula

    2 sztuki
  • pieczarki

    5 sztuk
  • czosnek

    2 ząbki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • grzyby suszone

    1 łyżka
  • liść laurowy

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    3 sztuki
  • musztarda

    1 łyżka
  • majonez

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy osuszamy i kroimy w plastry. Czosnek przeciskamy przez praskę i nacieramy jedna stronę pokrojonego mięsa mięsa. Mięso rozbijamy dość mocno tłuczkiem. Stronę czosnkową smarujemy musztardą i majonezem. Nakładamy drobno pokrojona natkę pietruszki i zwijamy roladki. Obwiązujemy nicią i obsmażamy na patelni. Przekładamy roladki do rondla albo garnka i podlewamy wodą. Dodajemy pokrojoną cebulę i pieczarki. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i mielony susz grzybowy. Dusimy do miękkości i zredukowania płynu. Jeśli chcemy sos można zagęścić mąką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat