Roladki z kurkami, serem i pietruszką

Roladki z kurkami, serem i pietruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filet z kurczaka

    300 g
  • przyprawa do kurczaka

  • kurki

    100 g
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • ser żółty

    1 szklanka
  • sól do smaku

  • jajko

    1 szt
  • czarny pieprz mielony Prymat

  • bułka tarta

    do panierowania
  • oliwa

Dodatkowo

  • woda

    1,5 szklanki
  • ryż

    100 g
  • groszek mrożony

    5 łyżek
  • marchewka

    suszona 1 łyżka
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z piersi kurczaka kroimy na płaty (jak na schabowe). Każdy płat rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Kurki oczyszczamy i myjemy. Cebulę kroimy w kosteczkę, szklimy na rozgrzanej patelni. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy kurki, dusimy do miękkości. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach, pietruszkę siekamy. Na każdym płacie mięsa rozkładamy cebulę z kurkami, natkę pietruszki i ser. Wszystko zwijamy w ciasną roladkę. Każdą panierujemy w przyprawionym solą i pieprzem rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony.
W garnku gotujemy wodę. Wsypujemy ryż, mrożony groszek i marchewkę. Solimy. Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez 15 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Barbara13

23.11.2016 22:57
O matko!Jak ja lubię kurki !!Danie idealne dla mnie!!Rewelacja

Wiktoria29

23.11.2016 21:51
wyglądają obłednie

cukiereczek

23.11.2016 20:58
na bogato i pysznie

Stenka

23.11.2016 19:17
takie lubię

Konczi

23.11.2016 19:15
cudnie się prezentują, skusiłabym się :)

agnieszka214

23.11.2016 19:09
Ją też lubię taki farsz

Janina

23.11.2016 17:01
Pysznościi;))

Agnieszka-87-25

23.11.2016 15:29
bardzo pyszne są

Beatris

23.11.2016 14:08
Rewelacyjnie też wyglądają :) Chętnie zjadłabym je na obiad, mniam :)

VioletoweKucharzenie

23.11.2016 12:35
Dla wszystkich tych, którzy uwielbiają kurki tak jak ja! Takie roladki z podpieczoną cebulką, czosnkiem, aromatem pietruszki i ciągnącym serem są rewelacyjne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat