Roladki z kurczaka z gruszką na sosie curry.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pirrsi z kurczaka

    4 szt
  • gruszka

    1 szt
  • ocet balsamiczny

    3 łyżki
  • cukier

    1 łyżka
  • śmietana kremowa 30% lub 36%

    100 ml
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 łyżeczka
  • bulion drobiowy

    100 ml
  • pieprz

  • orzeszki ziemne

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować gruszkę. Obrać, usunąć gniazdo nasienne. Podzielić na ósemki.
Na patelnię wlać ocet balsamiczny, dodać cukier, wymieszać, dodać pokrojoną gruszkę i dusić około 5 minut. Wystudzić.
Piersi z kurczaka rozbić przez folię. Posypać vegetą i pieprzem, rozłożyć po dwie cząstki gruszek, zwinąć. Obwinąć folią do pieczenia. Położyć na blachę, podlać bulionem. Piec 20 minut w temp. 170oC. (Bardziej wprawieni mogą roladki obsmażyć na patelni, podlać bulionem i poddusić.)
Upieczone roladki, wyjąć z pieca, przełożyć na patelnię wraz z wytworzonym podczas pieczenia sosem. Śmietanę wymieszać z curry i wlać na patelnię. Dusić roladki do czasu zredukowania sosu.
Podać z ryżem. Całość posypać orzeszkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata999 08.10.2013 19:55
Curry, owoce,bakalie i ta reszta,to prawdziwa uczta.
Ola1984 08.10.2013 17:58
Uwielbiam tak podane mięso. Lubię połączenie mięsa i owoców :)
kokoszka 08.10.2013 16:54
pysznie wyglada
Marta1986 08.10.2013 16:51
bardzo apetyczne
Agata 08.10.2013 16:28
zjadłabym takie roladki na obiad:)
malaczarna23 08.10.2013 16:25
pyszny obiadek:)
Sylwia26 08.10.2013 16:25
ślinka leci :)
IwonaDD 08.10.2013 16:20
świetne !!!
pati100015 08.10.2013 16:08
ciekawy przepis
Kolorowa 08.10.2013 16:05
moje smaki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat