Roladki z kurczaka

Roladki z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

4 filety z kurczaka,
10 dag startego ementalera,
1 łyżeczka musztardy,
1 łyżka koncentratu pomidorowego,
1 łyżka kaparów,
1 łyżka oleju,
ostra papryka w proszku,
sól, pieprz.

Mięso umyć i osuszyć. Ostrym nożem każdy filet rozkroić delikatnie na jeden płat. Nie będzie on równy, ale nic nie szkodzi...
Ser zetrzeć na drobnej tarce, wymieszać z musztardą, koncentratem, solą, pieprzem i posiekanymi z grubsza kaparami. Masa powinna być raczej pikantna...
Filety posmarować masą i zawinąć rolady. Teraz rolady trzeba pokroić na 2 cm roladki i nadziewać po 2 na szpikulce. Ponieważ końcówki są zawsze mniejsze – uzupełniam je tak, aby wielkością przypominały inne. Olej wymieszać z papryką i za pomocą pędzelka posmarować nim roladki. Można odstawić na jakiś czas do lodówki, ale na upartego można piec od razu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 24.11.2011 23:23
Bardzo chętnie zobaczę efekt końcowy, a może wcześniej sama się za nie zabiorę :)
borgia 17.11.2011 10:30
Ilona... naprawdę fajnie. Miałam kiedyś zrobione jedno zdjęcie, ale było tak kiepskie, że skasowałam. Kiepskie jakościowo i wizualnie, na bardzo kiepskim ruszcie na rynku niemalże naszego miasta ;). Czyli na zapleczu knajpki kolegi. Końcowy efekt zawsze był w plenerze, a ja z reguły zapominam o aparacie. Obiecuję sobie, że następnym razem... i tak do dziś. Chyba zrobię krok po kroku w domu i już!
bercik1 16.11.2011 21:37
to coś dla mnie
IlonaAlbertos 16.11.2011 21:28
Szkoda, że nie widać jak wyglądają po upieczeniu :(
Kate131 21.09.2011 09:39
apetyczne
Rogalik 25.06.2011 21:58
pycha
indi 03.06.2011 17:52
mmmmmm pychota:)
Kopiko1983 26.02.2011 20:11
Super!!!
irenka 08.02.2011 19:15
też takie robię,pycha
madagaskar 27.12.2010 10:16
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat