Roladki z kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    1 podwujne
  • marchew mała

    1 szt
  • szynka

    4 szt
  • ogórek kiszony

    1 szt
  • olej

    wg uznania
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety przekrawamy na cztery części , każdą część rozklepujemy i przyprawiamy Kucharkiem . Marchewkę i ogórka przekrawamy w wzdłuż i jeszcze raz , każdą szynkę zwijmy w rulonik i dajemy razem z warzywami na roladkę . Zwijamy mięso i spinamy wykałaczkami tak aby nam się nie rozleciały przy smażeniu . Do garnka dajemy olej i smażymy roladki na ciepłym oleju ze wszystkich stron .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 15.02.2013 00:13
pychata
Margo1 26.01.2013 18:25
pyszne
babi17 16.01.2013 10:28
pyszna
sara1 06.01.2013 14:11
apetyczne
Anna152 20.09.2012 05:10
extra
emeslive 16.09.2012 21:20
Bardzo fajne roladki! Lubię tego typu potrawy!
KasiaK90 30.08.2012 09:14
uwielbiam:) dawno nie robiłam.muszę zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat