Roladki z karkówki z jabłkami i orzechami laskowymi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    2 kotlety
  • jabłko kwaśne

    1 sztuka duża
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • orzechy laskowe

    10 dag
  • sól do smaku

    3 szczypty
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    2 szczypty
  • olej do smażenia

    6-7 łyżek
  • cydr

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety z karkówki zbić tłuczkiem z obu stron. Następnie oprószyć solą, pieprzem oraz majerankiem. Posypać kotlety siekanymi orzechami laskowymi.. Jabłko obrać pokroić na 6 cząstek.Cząstki jabłek ułożyć na brzegu kotleta i zwinąć w roladkę. Obsmażyć roladki z wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Następnie wlać Cydr i dusić ok 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 30.09.2017 22:36
Bardzo smaczne mięsko :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat