Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
kotlety schabowe
2 szt -
Kabanosy wieprzowe Madej Wróbel
1 szt -
jajko ugotowane na twardo
2 szt -
musztarda
2 łyżeczki -
sól do smaku
-
pieprz
do smaku -
olej do smażenia
Sos
-
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt -
cebula
0,5 szt -
olej
1 łyżka -
mąka pszenna
1 łyżka -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
czosnek
1 ząbek -
śmietana
1 łyżka -
sól do smaku
-
pieprz
do smaku -
sos sojowy
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Roladki z kabanosami i jajkiem
Kroki postępowania




Zrumienić ze wszystkich stron na patelni z rozgrzanym olejem.

Sos
Na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę i czosnek.
Mąkę i mieloną paprykę wymieszać ze śmietaną i odrobiną wody.
Roladki wyjąć z wywaru, usunąć nici. Wywar połączyć z mąką i cebulą, mieszając zagotować.
Przyprawić do smaku solą, pieprzem o sosem sojowym, przecedzić przez sito.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się