Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z indyka z farszem dyniowym
Przykrywamy folią spożywczą i cienko rozbijamy, uważając by nie uszkodzić mięsa.
Przyprawiamy solą i pieprzem.
Dynię ścieramy na grubych oczkach tarki.
Mieszamy z serkiem śmietankowym, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na każdym sznyclu z indyka rozkładamy równomiernie farsz i zwijamy w roladkę.
Roladki zawijamy w folię spożywczą i układamy w parowarze lub w garnku do gotowania na parze, ewentualnie w garnku z sitkiem.
Gotujemy ok. 15 minut.
Smacznego!
Moja rada:
Jeśli nie lubicie gotowanych roladek możecie je usmażyć na patelni: rozgrzewamy patelnię, wlewamy ok. 1-2 łyżek oleju, układamy roladki zawinięciem do dołu (można także spiąć wykałaczkami) i szybko obsmażamy z każdej strony, a następnie pod przykrywką na wolnym ogniu smażymy przez ok. 8 minut.