Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z grillowanego bakłażana i ricotty

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
ser ricotta 150 g
natka pietruszki 1 gałązka
ząbek czosnku 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z grillowanego bakłażana i ricotty

Serek mieszamy z posiekanym czosnkiem i natką pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Umytego bakłażana kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Można posolić go, odstawić na 10 min by puścił soki i stracił goryczkę, jednak ja tego nie robię. Plasterki warzywa grillujemy z oliwą na patelni grillowej z obu stron. Każdy schłodzony plaster smarujemy serkiem i rolujemy. Można przekłuć je wykałaczką i ozdrobić ziołami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 12.08.2013 21:40
bardzo fajna przekąska
Anna169Hosz 09.07.2013 08:58
Lubię bakłażana...lubię ricotte...coś dla mnie.
Ada-Gaba 24.06.2013 20:35
ciekawa propozycja
treonina 10.05.2013 22:39
wyglądają cudownie! świetny przepis!
migotka28 04.05.2013 22:25
te roladki smakowicie wyglądają
adelajda 28.04.2013 20:09
zapowiada się smacznie
owca441 18.04.2013 20:07
poczekam na sezon
wiola333 18.04.2013 18:36
bardzo smaczny przepis!
IwonaDD 18.04.2013 18:14
smaczne to !
katarzynagotuje 18.04.2013 17:49
Ciekawy pomysł :)
Rafał3 18.04.2013 17:44
bardzo prosty i smaczny przepis
Boska_Agatka 18.04.2013 17:39
Wygląda bardzo apetycznie ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak