Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z farszem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki ok8 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
masło 1-2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat ok2 łyżki
kostka mięsna 1 szt
olej
sól
pieprz
karkówka 6 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z farszem

Pieczarki umyć, przesmażyć na maśle. Dodać tartą bułkę i przestudzić. Dodać umytą i drobno pokrojoną natkę. Wymieszać i doprawić do smaku.

Mięso lekko rozbić i oprószyć solą i pieprzem.
Na każdy plaster mięsa nakładać przygotowany farsz i zwinąć w roladkę.

Obsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać pokrojoną cebulę, podlać wodą i dusić do miękkości roladek.
Można dodać kostkę mięsną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 01.05.2013 21:14
pyszne roladki i smacznie podane
Łukasz15 01.05.2013 16:39
Przepyszne te roladki
Marta11 01.05.2013 16:38
apetycznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak