Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z bambusem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1,5 kg
bambus 1 słoik
Kucharek przyprawa do potraw
cebula 1 szt
smalec 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z bambusem

Kroki postępowania

1
mięso pokroić w poprzek włókienna centymetrowe plastry, rozbić i posypać kucharkiem.
Krok 1 - roladki z bambusem foto
2
Bambus odsączyć z zalewy którą zostawić. Na każdym plasterku mięsa ułożyć kilka plastrów bambusa.
Krok 2 - roladki z bambusem foto
3
Mięso zawijamy spinamy wykałaczkami lub obwiązujemy nitką.Smalec rozgrzewamy i układamy roladki, dodajemy ziele, liście i cebulę.
Krok 3 - roladki z bambusem foto
4
Smażymy do miękkości,podlewając od czasu do czasu zalewą pozostałą z bambusa.
Krok 4 - roladki z bambusem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 11.10.2013 11:03
fantastyczny pomysł:-)
adelajda 05.10.2013 10:11
smaczne roladki :)
sylwia_mc 01.10.2013 20:10
pyszności .
nutellla 01.10.2013 19:38
mam ochotę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak