roladki z bambusem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1,5 kg
  • bambus

    1 słoik
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • cebula

    1 szt
  • smalec

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - roladki z bambusem foto
mięso pokroić w poprzek włókienna centymetrowe plastry, rozbić i posypać kucharkiem.
Krok 2 - roladki z bambusem foto
Bambus odsączyć z zalewy którą zostawić. Na każdym plasterku mięsa ułożyć kilka plastrów bambusa.
Krok 3 - roladki z bambusem foto
Mięso zawijamy spinamy wykałaczkami lub obwiązujemy nitką.Smalec rozgrzewamy i układamy roladki, dodajemy ziele, liście i cebulę.
Krok 4 - roladki z bambusem foto
Smażymy do miękkości,podlewając od czasu do czasu zalewą pozostałą z bambusa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 11.10.2013 11:03
fantastyczny pomysł:-)
adelajda 05.10.2013 10:11
smaczne roladki :)
sylwia_mc 01.10.2013 20:10
pyszności .
nutellla 01.10.2013 19:38
mam ochotę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat