Roladki z bakłażana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 sztuka
  • pieczarki

    15 dkg
  • pomidor

    1 sztuka
  • cebula

    1/2 sztuki
  • olej

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:

Bakłażana kroimy w plastry grubości około 0,5 cm. dobrze nasalamy i odstawiamy na 30 min.

Po upływie tego czasu opłukujemy bakłażana pod zimną wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem,następnie grilujemy z obydwu stron na rozgrzanej patelni do grilowania ( bez dodatku tłuszczu)

Pomidora kroimy w grubsze plastry i grilujemy z obydwu stron.

Cebulę obieramy i drobno siekamy,pieczarki myjemy i zcieramy na tarce o dużych oczkach.

Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę,następnie dodajemy pieczarki i wszystko razem podsmażamy,doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Na ugrilowany bakłażan kładziemy plaster grilowanego pomidora i łyżeczkę uduszonych pieczarek,delikatnie zwijamy.

Zapiekamy gotowe roladki w naczyniu żaroodpornym przez około 10 min w 180°C.

Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magula 03.10.2013 10:03
ciekawe roladki
2milutka 03.10.2013 07:52
ja wolałabym z cukinia ale pewnie smaczne są :)
marcia7 03.10.2013 03:17
świetne danie
babajaga1969 03.10.2013 00:18
fajne i smaczny farsz zawierają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat