Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
szpinak mrożony 1/2 opakowania
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
olej do smażenia
mąka 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe ze szpinakiem

Schab umyć, osuszyć, cienko rozbić. Oprószyć przyprawami. Szpinak rozmrozić, podsmażyć na patelni. Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Smażyć aż nie odparuje cała woda. Na każdym kawałku mięsa rozłożyć część szpinaku. Zwinąć roladki. Podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Podlać wodą, dusić do miękkości. Na koniec sos doprawić i zagęścić mąką wymieszaną z 1/4 szklanki zimnej wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 18.02.2014 08:36
apetyczne roladki
adelajda 13.09.2013 14:54
smaczne roladki :)
IlonaAlbertos 21.03.2013 20:06
Fajny pomysł na roladki.
romanrafal
romanrafal 10.02.2013 11:25
pycha
mirosława4 06.01.2013 21:30
fajny pomysł
mela25 01.01.2013 17:28
super smaki
Motorek 21.12.2012 09:31
smaczna
Iwusia 18.12.2012 23:24
uwielbiam takie roladki :)
mela25 02.11.2012 19:47
smaczne połaczenie
Seba 18.10.2012 13:30
bardzo fajny przepis
Ada-Gaba 12.10.2012 13:03
pyszne, apetyczne danie
emeslive 10.10.2012 21:03
Fajne połączenie smaków. Roladki wyglądają smakowicie, muszę wypróbować ten przepis!
kuklik 17.08.2012 15:32
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak