Roladki wieprzowe ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    4 plastry
  • szpinak mrożony

    1/2 opakowania
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • olej do smażenia

  • mąka

    1 łyżka
  • liść laurowy

    2 sztuki
  • ziele angielskie całe

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab umyć, osuszyć, cienko rozbić. Oprószyć przyprawami. Szpinak rozmrozić, podsmażyć na patelni. Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Smażyć aż nie odparuje cała woda. Na każdym kawałku mięsa rozłożyć część szpinaku. Zwinąć roladki. Podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Podlać wodą, dusić do miękkości. Na koniec sos doprawić i zagęścić mąką wymieszaną z 1/4 szklanki zimnej wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Cranberry 18.02.2014 08:36
apetyczne roladki
adelajda 13.09.2013 14:54
smaczne roladki :)
IlonaAlbertos 21.03.2013 20:06
Fajny pomysł na roladki.
romanrafal 10.02.2013 11:25
pycha
mirosława4 06.01.2013 21:30
fajny pomysł
mela25 01.01.2013 17:28
super smaki
Motorek 21.12.2012 09:31
smaczna
Iwusia 18.12.2012 23:24
uwielbiam takie roladki :)
mela25 02.11.2012 19:47
smaczne połaczenie
Seba 18.10.2012 13:30
bardzo fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat