Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe w sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 5 plastrów
Musztarda stołowa Prymat 5 łużek
cebula 1 szt
kiełbasa wędzona 1 szt
sól, pieprz do smaku
śmietana 5 łyżek
mąka 2 łyżki
czosnek do smaku
ogórek kiszony 2 szt
margaryna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe w sosie

Schab rozbijamy cienko i przyprawiamy sola, pieprzem oraz wyciśniętym czosnkiem. Wkładamy na co najmniej kilka godzin do lodówki. Następnie wyjmujemy i każdy plaster mięsa smarujemy z jednej strony cienko musztardą. Na brzegu układamy ćwierć przeciętego wzdłuż ogórka, kawałek cebuli i pasek wędzonej kiełbasy. Zawijamy roladki, nie zapominając o uprzednim zagięciu brzegów do wewnątrz, by składniki nie wysypywały się. Każda roladę owijamy nitką, pozostawiając długie końce nici, by łatwo ja potem zdjąć. Roladki obsmażamy lekko na margarynie, następnie wkładamy do garnka, zalewamy wodą i dusimy do miękkości. Z powstałego wywaru robimy sos, zagęszczając go śmietana z mąką i doprawiając. Roladki gotujemy jeszcze 15 min w sosie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fijolek91 11.11.2012 21:41
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak