Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki warzywne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Masa

majonez 4 łyżki
jajko 4
rzodkiewka 3
szczypiorek
ser mozzarella

Sos

jogurt naturalny 220 g
sól
pieprz

Lista składników

sałata

Porada

1. Zamiast kroić rzodkiewkę, możesz ją zetrzeć na tarce. Po pierwsze - będzie to mniej ryzykowne, a po drugie - będzie ładniej wyglądało. 2. Roladki możesz przebić wykałaczką, żeby się nie rozpadły.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki warzywne

Jajka i połówkę sera żółtego zetrzyj na tarce i wrzuć do miski. Dodaj łyżkę majonezu, sól i pieprz i dokładnie wymieszaj. Rzodkiewki pokrój na drobne kawałki. To samo zrób ze szczypiorkiem i mozzarellą. Znowu wszystko wymieszaj. Na desce do krojenia połóż liść sałaty. Wyłóż na nim łyżkę lub dwie pasty jajecznej i zwiń w roladkę. Rób to samo z kolejnymi liśćmi sałaty i łyżkami pasty. Wyłóż roladki na talerz. Do jogurtu naturalnego dodaj szczyptę soli i pieprzu. Polej nimi roladki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak