Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
bryndza
1 op. -
ser solankowy
1 op. -
grzybki marynowane
do smaku -
pasta paprykowa
do smaku -
pomidory suszone
do smaku -
kapary
do smaku -
zielenina
-
chili płatki
-
pieprz kolorowy
-
por
-
oliwki czarne
-
cukinia
3 średnie -
jajko ugotowane na twardo
3 szt.
Przepis i sposób przygotowania Roladki ''studzienki'' z cukinii
Plasterki posmarować cieniutko olejem i usmażyć na patelni grillowej.
Każdy plasterek ułożyć na ręczniku papierowym, aby lekko je osuszyć.
Bryndzę rozetrzeć z serem solankowym grubo posiekanymi lub utartymi na tarce jajkami na twardo.
Doprawić płatkami chili, pieprzem kolorowym, posiekanymi grzybkami, kaparami, pomidorami suszonymi, porem, oliwkami i zieleninką.
Plasterki cukinii posmarować pastą paprykową.
Farsz rozłożyć na plasterkach cukinii i ostrożnie zwinąć w ruloniki.
Każdy związać paseczkiem wyciętym z pora.
Komentarze (2)