Roladki ''studzienki'' z cukinii

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bryndza

    1 op.
  • ser solankowy

    1 op.
  • grzybki marynowane

    do smaku
  • pasta paprykowa

    do smaku
  • pomidory suszone

    do smaku
  • kapary

    do smaku
  • zielenina

  • chili płatki

  • pieprz kolorowy

  • por

  • oliwki czarne

  • cukinia

    3 średnie
  • jajko ugotowane na twardo

    3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż (razem ze skórką) na plasterki równej grubości.
Plasterki posmarować cieniutko olejem i usmażyć na patelni grillowej.
Każdy plasterek ułożyć na ręczniku papierowym, aby lekko je osuszyć.
Bryndzę rozetrzeć z serem solankowym grubo posiekanymi lub utartymi na tarce jajkami na twardo.
Doprawić płatkami chili, pieprzem kolorowym, posiekanymi grzybkami, kaparami, pomidorami suszonymi, porem, oliwkami i zieleninką.
Plasterki cukinii posmarować pastą paprykową.
Farsz rozłożyć na plasterkach cukinii i ostrożnie zwinąć w ruloniki.
Każdy związać paseczkiem wyciętym z pora.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 22.08.2012 21:52
Będzie na dniach, bo muszę ''odkopać'' w moich foto-zbiorach ;)
adelajda 22.08.2012 20:21
Atrakcyjny przepis , szkoda że bez zdjęcia !!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat