roladki shabowe

roladki shabowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser żółty

    4 plastry
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżeczki
  • sól, pieprz, przyprawa do mięs

  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sezam

  • schab

    4 (środkowy)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania roladki shabowe

schab rozbić cienko jak na kotlety, z jednej strony posypać solą i pieprzem, z drugiej przyprawą do mięsa, stronę z przyprawą posmarować też koncentratem pomidorowym, wyłożyć plaster sera złożony na pół. zawinąć roladkę, spiąć wykałaczkami. przygotowane roladki można odstawić na chwilę do lodówki, żeby mięso lepiej przeszło przyprawami. roladki moczyć w jajku i bułce tartej wymieszanej z ziarnem sezamu. smażyć pod przykryciem około 15 minut często przekręcając.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

ppaulina 08.08.2014 15:36
pyszne mięsko
owca441 03.04.2013 18:15
ciekawe)))
wiola333 03.04.2013 14:39
bardzo smaczny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat