Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z serkiem topionym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 5 plastrów
ser topiony 5 plastrów
sól i pieprz
jajko 1 sztuka
mąka pszenna
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z serkiem topionym

Schab przyprawiamy i rozbijamy dosyć cienko. Na płacie schabu układamy ser i zwijamy w roladkę, ściskając. Mięso panierujemy w mące, a następnie w lekko osolonym i rozkłóconym jajku i smażmy na złoty kolor. Jeżeli roladka była "zbyt luźna" i wypłynęło trochę (u mnie jedna była wadliwa) sera trzeba go zebrać aby się nie spalił i można go ułożyć po usmażeniu na roladce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.10.2016 16:57
smaczne roladki
misia53 22.10.2016 20:34
często również kombinuę z farszem do roladek
Ada-Gaba 22.10.2016 20:25
pyszne roladki
bietka 22.10.2016 19:58
szybko, prosto i smacznie :)
magdow 22.10.2016 14:02
fajne danie ;]
Futka 22.10.2016 12:12
Bardzo apetyczne roladki :D
bertpvd 22.10.2016 11:12
pyszne roladki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak