Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z serem i ogórkiem w sosie pieczarkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
ogórek kwaszony 2 sztuki
ser żółty 4 plastry
pieczarki 6 sztuk
śmietana 2 łyżki
mąka 1 łyżka
kucharek, pieprz do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z serem i ogórkiem w sosie pieczarkowym

Kotlety rozbić. Natrzeć czosnkiem, kucharkiem i pieprzem. Na każdy położyć plasterek ser i pół ogórka pokrojonego w słupki. Zwijamy roladkę. Łapiemy wykałaczkami, żeby się nie rozpadła. Opiekany na rozgrzanym oleju. Kiedy się zarumieni zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową i dusimy ok. godziny, w międzyczasie dodając pokrojone pieczarki. Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 03.11.2011 11:33
lubię połączenie mięsa z serem
teresa18 04.07.2011 21:09
świetne
Izabela/bella81 26.06.2011 18:42
pyszności
Seba 25.06.2011 22:04
smaczne
alaaa 04.06.2011 21:25
super pomysł,wykorzystam
matii6 24.05.2011 16:48
pyszności
Margo1 19.11.2010 19:42
bardzo lubie takie papu
plocia 10.11.2010 19:35
Uwielbiam takie dania
Emilia22 09.11.2010 17:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak