Roladki schabowe z serem i ogórkiem w sosie pieczarkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    4 plastry
  • ogórek kwaszony

    2 sztuki
  • ser żółty

    4 plastry
  • pieczarki

    6 sztuk
  • śmietana

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • kucharek, pieprz

    do smaku
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety rozbić. Natrzeć czosnkiem, kucharkiem i pieprzem. Na każdy położyć plasterek ser i pół ogórka pokrojonego w słupki. Zwijamy roladkę. Łapiemy wykałaczkami, żeby się nie rozpadła. Opiekany na rozgrzanym oleju. Kiedy się zarumieni zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową i dusimy ok. godziny, w międzyczasie dodając pokrojone pieczarki. Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną ze śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joanna108 03.11.2011 11:33
lubię połączenie mięsa z serem
teresa18 04.07.2011 21:09
świetne
Izabela/bella81 26.06.2011 18:42
pyszności
Seba 25.06.2011 22:04
smaczne
alaaa 04.06.2011 21:25
super pomysł,wykorzystam
matii6 24.05.2011 16:48
pyszności
Margo1 19.11.2010 19:42
bardzo lubie takie papu
plocia 10.11.2010 19:35
Uwielbiam takie dania
Emilia22 09.11.2010 17:41
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat