Roladki schabowe z ogórkiem i papryką

Roladki schabowe z ogórkiem i papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    3
  • papryka czerwona

    1
  • ogórek kiszony

    2
  • jaja surowe

    2
  • mąka tortowa

    2-3 łyżki
  • bułka tarta

    w.g uznania
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab myjemy osuszamy ręcznikiem i rozbijamy na cieniutko każdy kotlecik Doprawiamy sola,pieprzem i czosnkiem Na każdy plaster schabu rozkładamy cieniutko pokrojona w paseczki paprykę i ogóreczka,posypujemy żółtym serem. Zawijamy (można sobie pomóc nitka lub wykałaczką) i panierujemy. Najpierw jajo,maka znowu jajo i bułka. Rozgrzewamy patelnie i dusimy na małym ogniu roladki z każdej strony ok 10 min.(W zależności jakie grube są nasze roladki) Następnie odkrywamy pokrywę patelni i podsmażamy na złoty kolor też z każdej strony i gotowe . . . :) Podawać z czym kto lubi :-) Ja podałam z ziemnaczkami i surówką z kapusty kiszonej. SMACZNEGO . . . . .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat