Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Roladki schabowe z mięsem mielonym

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab
8 plastrów
mięso mielone
1/2 kg
pieczarki
1/2 kg
cebula
1 szt
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z mięsem mielonym

Plastry schabu dokładnie myjemy, osuszamy, a następnie lekko rozbijamy tłuczkiem. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w półplasterki. Następnie pieczarki wraz z cebulą smażymy na odrobinie oleju. Mięso mielone doprawiamy przyprawą do mięsa mielonego, solą oraz pieprzem, wyrabiamy chwilę dłońmi. Usmażone pieczarki studzimy, a następnie dodajemy je do mięsa mielonego. Ponownie dokładnie wyrabiamy masę. Następnie na plastry schabu wykładamy porcję masy mięsno-pieczarkowej. Ciasno zwijamy roladki i spinamy je wykałaczkami. Gotowe roladki układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do pielarnika nagrzanego do 190*C. Pieczemy godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak