Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z grzybami suszonymi

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
grzyby suszone 4 dkg
masło 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z grzybami suszonymi

Kroki postępowania

1
Grzyby zalać ciepłą wodą i pozostawić na noc. Na drugi dzień pokroić je, udusić na maśle i przyprawić.

Krok 1 - Roladki schabowe z grzybami suszonymi foto
2
Schab pokroić w plastry i rozbić. Natrzeć oliwą, solą i pieprzem.
Krok 2 - Roladki schabowe z grzybami suszonymi foto
3
Uduszone grzyby rozłożyć na mięsie..
Krok 3 - Roladki schabowe z grzybami suszonymi foto
4
Zwinąć roladki.

Wstawić je do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około godzinę.

Krok 4 - Roladki schabowe z grzybami suszonymi foto
5
Podawać z ziemniakami.
Krok 5 - Roladki schabowe z grzybami suszonymi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 05.03.2017 21:15
Smakowite i kuszące roladki a te grzybki - pychotka.;)
anulka69 14.02.2017 07:41
ale pyszota
Bernadeta1 01.01.2017 18:22
pyszny obiadek
MonikaW 01.01.2017 15:39
U Ciebie jak zwykle pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak