Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z czerwoną papryką i mozarellą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mozarella 1 kulka
papryka czerwona 1 szt
sól
pieprz
mąka
olej
schab 5 plastrów
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z czerwoną papryką i mozarellą

Plastry schabowego rozklepać na cieńsze.
Doprawić solą, pieprzem, papryką i odstawić na około 10 minut.
Paprykę umyć, wydrążyć nasiona i pociąć w paski.
Mozarellę osączyć z zalewy, pokroić w paski.
Na każdy plaster mięsa układać paski papryki i mozarelli, zwijać dokładnie w roladkę (ja pomogłam sobie z nitką)
Roladki oprószyć lekko mąką.
Wstępnie obsmażamy roladki z każdej strony na złoty kolor, następnie podlewamy połową szklanki wody i dusimy pod przykryciem ok 30 minut.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 23.12.2016 12:38
pycha roladki
Agata3 27.01.2014 16:50
uwielbiam!! Pyszności:)
Monika58 27.01.2014 14:51
pyszne, a podane z pęczakiem to już mega pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak