Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z bryndzą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 500 g
bryndza 80 g
pieczarki 150 g
orzechy włoskie 3-4 łyżki
sól i pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
bazylia
musztarda 2-3 łyżki
olej do smażenia

Porada

Jeśli roladki nam się rozwalają to możemy związać je grubą nicią. Najlepiej smakują z pieczonymi ziemniaczkami i surówką :)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z bryndzą

1. Schab myjemy, oczyszczamy i jeśli jest gruby to przekrawamy go w poprzek na pół, a następnie rozbijamy, ale nie za cienko. Przyprawiamy i smarujemy musztardą.
2. Pieczarki obieramy, kroimy na półplasterki i dusimy na maśle.
3. Na posmarowanego musztardą schab wykładamy pieczarki i rozkruszoną bryndzę. Zawijamy dokładnie w roladkę i na wierzchu posypujemy jeszcze przyprawami.
4. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni i obsmażamy roladkę, a następnie przekładamy na blaszkę i wkładamy na około 10 minut do rozgrzanego piekarnika, żeby mięso się dopiekło.
5. Upieczone i przestudzone lekko roladki kroimy ostrym nożem i układamy na talerzu. Posypujemy posiekanymi orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 10.03.2015 08:10
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak