Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z brokułem i pieczarkami

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
brokuł 1/3 sztuki
pieczarki 200 g
serek topiony 50 g , śmietankowy
sól i pieprz
jajko 1 sztuka
mleko 4 łyżki
mąka pszenna
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z brokułem i pieczarkami


1.Mięso umyć , osuszyć , rozbić tłuczkiem cienkie plastry uważając by nie podziurawić schabu. Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem oraz posmarować po całości serkiem topionym.
2.Brokuła podzielić na różyczki , z blanszować 3 min. w osolonym wrzątku. Odcedzić , pokroić drobno. Pieczarki obrać , pokroić w małą kostkę.
3.Na każdy plaster mięsa nakładać obfitą ilość farszu. Zwinąć roladki , najpierw krótsze boki do środka a następnie w rulon.
4.Każdą roladkę panierować w mące , roztrzepanym jajku z mlekiem oraz bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej , smażyć roladki na rumiano z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

slawoj1963 11.10.2016 20:31
bardzo dobre roladki
SzczyptaChili 28.12.2015 13:41
Dziękuję , roladki wychodzą bardzo smaczne :)
dollce 27.12.2015 20:58
Wyglądają cudownie :)
anka1988 27.12.2015 12:59
bardzo lubię roladki schabowe, w połączeniu z brokułem i pieczarkami musza smakować pysznie!
Kuchenka 27.12.2015 11:55
to mi się podoba
Ifa 27.12.2015 09:38
Przepyszne! Roladki bardzo lubię :-)
Krzysztof15 27.12.2015 09:16
pyszne roladki
halina17 26.12.2015 18:53
Smaczne roladki.
Aleksandra/Olcia 26.12.2015 17:13
lubię brokuł,robiłam podobne roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak