Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe z boczkiem z parowaru

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
boczek wędzony 8 plastrów
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek staropolski Prymat
Musztarda rosyjska Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z boczkiem z parowaru

Kroki postępowania

1
Plastry schabu cienko rozbić.
Krok 1 - Roladki schabowe z boczkiem z parowaru foto
2
Natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem staropolskim.
Krok 2 - Roladki schabowe z boczkiem z parowaru foto
3
Z jednej strony posmarować musztardą.
Krok 3 - Roladki schabowe z boczkiem z parowaru foto
4
Po stronie z musztardą ułożyć plastry boczku.

Krok 4 - Roladki schabowe z boczkiem z parowaru foto
5
Zwinąć roladki, przełożyć je do parowaru. Gotować na parze około 35 minut.
Krok 5 - Roladki schabowe z boczkiem z parowaru foto
6
Podawać z warzywami gotowanymi również na parze i ulubioną surówką.
Krok 6 - Roladki schabowe z boczkiem z parowaru foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 23.05.2016 21:46
Pyszny obiadek
krokus 23.05.2016 21:21
Smaczne roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak