Roladki schabowe w sosie śmietanowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

  • ser żółty

  • papryka czerwona

  • majonez

  • śmietana kwaśna

    1 szklanka
  • woda

    0,5 szklanki
  • sól, pieprz

  • zioła

  • schab

    8 (plastry)
  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry schabu rozbić dość cienko. Każdy plaster oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką w proszku. Z jednej strony posmarować łyżeczką majonezu. Na to ułożyć po plasterku szynki, sera oraz paseczek papryki ( może to być również papryka konserwowa ). Zwinąć ciasno w roladki i spiąć wykałaczkami.

Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Śmietanę rozmieszać z wodą, doprawić do smaku solą, pieprzem i ulubionymi ziołami ( u mnie zioła prowansalskie ). Sosem zalać roladki i wstawić je do nagrzanego do 180°C piekarnika, zapiekać przez około godzinę.

Jeśli chcemy więcej sosu, należy zwiększyć ilość śmietany i wody, a powstały po upieczeniu sos zagęścić mąką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kejti 10.02.2014 11:42
Rewelacja,muszą nieziemsko smakować :-)
IlonaAlbertos 31.01.2014 20:44
Wyglądają wspaniale.
monika141 13.01.2014 16:16
pyszne roladki
Czyki 13.01.2014 12:37
Co za cudo na tym talerzu:)smaczne
Łucja 13.01.2014 10:45
pyszne mięsko ;)
Megg 13.01.2014 09:30
wyśmienite roladki
aniagdz 13.01.2014 08:59
wyglądają bardzo smacznie:)
Konczi 13.01.2014 07:42
pysznie się zapowiada - rewelacja :)
paulina2157 13.01.2014 05:17
fajne te roladki z majonezem w sosie
treonina 12.01.2014 22:57
wyglądają cudownie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat