Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szynka
-
ser żółty
-
papryka czerwona
-
majonez
-
śmietana kwaśna
1 szklanka -
woda
0,5 szklanki -
sól, pieprz
-
zioła
-
schab
8 (plastry) -
Papryka słodka mielona Prymat
Przepis i sposób przygotowania Roladki schabowe w sosie śmietanowym
Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Śmietanę rozmieszać z wodą, doprawić do smaku solą, pieprzem i ulubionymi ziołami ( u mnie zioła prowansalskie ). Sosem zalać roladki i wstawić je do nagrzanego do 180°C piekarnika, zapiekać przez około godzinę.
Jeśli chcemy więcej sosu, należy zwiększyć ilość śmietany i wody, a powstały po upieczeniu sos zagęścić mąką.
Komentarze (14)
Załaduj więcej komentarzy (4)