Roladki schabowe w sosie serowym

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    4 plastry
  • szynka wędzona

    4 plastry
  • ser żółty

    6 plastrów
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    150 mililitrów
  • ser żółty

    200 gramów
  • przyprawa do potraw Kucharek

    do smaku
  • woda

    100 mililitrów
  • czosnek

    2 ząbki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab rozbijamy bardzo cienko. Przyprawiamy go przyprawą do potraw, czosnkiem i pieprzem - ale delikatnie. Na każdy plaster schabu dajemy plaster szynki i sera. Zawijamy roladki. Roladki przekrawamy na pół. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. 100 ml wody, śmietanę, mąkę wymieszać z przyprawami. Dodać starty ser żółty. Na małym ogniu doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając. Nie gotować. Kiedy zacznie wrzeć polać roladki i każdą roladkę nakryć połową plastra żółtego sera. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 stopni. Piec do 40 minut. Podawać gorące.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Karolcia12 29.11.2013 20:21
świetny pomysł
IKrakowianka 03.02.2012 00:29
bardzo dobre
Iwona51 15.12.2011 10:27
przepyszne
Seba 07.06.2011 13:32
smaczne
PaniMISIOWA 10.12.2010 19:47
pycha
misia53 07.09.2010 23:25
Do ulubionych ,bo pysznie wygladają
RenataZ-et 06.09.2010 12:07
oooo pyszności!!!!!
Monika193 05.09.2010 08:46
Zapomniałam dodać, że czasem do tej zalewy serowej dodaję pół pęczka szczypiorku.
Margo1 05.09.2010 08:28
Lubie takie dania , są pyszne
sylwiachmiel 05.09.2010 07:50
ciekawy sposob :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat