roladki schabowe panierowane w płatkach górskich

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    2 szt
  • musztarda

  • sól

  • pieprz

  • jajko

    1 szt
  • olej do smażenia

  • płatki owsiane

    górskie łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kotlety rozbić, oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Z jednej posmarować musztardą i zwinąć jak roladki, spiąć wykałaczką. Płatki uprażyć na suchej patelni i wysypać na talerz. Jajko rozbełtać. Roladki wymoczyć w jajku , następnie w płatkach i usmażyć na oleju, na średnim ogniu ze wszystkich stron.Podawać z ziemniakami i sezonową surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kuklik 06.10.2013 21:10
fajny pomysł
gosia56 21.08.2013 20:49
napewno pyszne
Katarzyna59 25.06.2013 08:43
świetny przepis
beniaminek 24.06.2013 22:30
fajne danie
lee-aa 24.06.2013 22:10
fajne i zdrowe :)
Rafał3 24.06.2013 21:32
ale super wygląda! koniecznie zrobię
Boska_Agatka 24.06.2013 21:30
po prostu wyśmienite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat