Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
schab bez kości
800 g -
filet z kurczaka
100 g -
czosnek
2 ząbki -
jajko
2 szt. -
białko
1 szt. -
mąka pszenna
6 łyżek -
Bułka tarta klasyczna Prymat
6 łyżek -
Pieprz ziołowy mielony Prymat
½ łyżeczki -
Pieprz biały mielony Prymat
do oprószenia -
curry
do oprószenia -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do oprószenia -
natka pietruszki
1 łyżka -
karkówka
100 bez kości
Przepis i sposób przygotowania Roladki schabowe nadziane mielonym
Karkówkę i filet z kurczaka przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Przełożyć do szklanej misy. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, pieprz ziołowy, natkę pietruszki i białko. Oprószyć solą i wymieszać. Wstawić do lodówki.
Plastry schabu wyjąć i rozłożyć pojedynczo. Na każdym ułożyć po porcji przyprawionego mięsa mielonego, a następnie zwinąć w rulon. Przygotowane roladki panierować w mące, jajku i bułce. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor. Można podawać w całości lub pokrojone na plastry.
Smacznego :)
Komentarze (7)