Roladki schabowe nadziane mielonym

Roladki schabowe nadziane mielonym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    800 g
  • filet z kurczaka

    100 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • jajko

    2 szt.
  • białko

    1 szt.
  • mąka pszenna

    6 łyżek
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    6 łyżek
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    ½ łyżeczki
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do oprószenia
  • curry

    do oprószenia
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do oprószenia
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • karkówka

    100 bez kości
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Roladki schabowe nadziane mielonym

Schab oczyścić umyć i osuszyć. Pokroić na plastry o grubości około 1 cm. Każdy plaster mięsa ułożyć na foli spożywczej, przykryć drugim kawałkiem folii i cienko rozbić. Mięso oprószyć solą morską, białym pieprzem i curry. Ułożyć jeden plaster na drugim, owinąć folią i wstawić na 2 godziny do lodówki.

Karkówkę i filet z kurczaka przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Przełożyć do szklanej misy. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, pieprz ziołowy, natkę pietruszki i białko. Oprószyć solą i wymieszać. Wstawić do lodówki.

Plastry schabu wyjąć i rozłożyć pojedynczo. Na każdym ułożyć po porcji przyprawionego mięsa mielonego, a następnie zwinąć w rulon. Przygotowane roladki panierować w mące, jajku i bułce. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor. Można podawać w całości lub pokrojone na plastry.

Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

dwa pokoje z kuchnią 15.04.2013 11:21
ja robiłam kiedys podobne, są bardzo smaczne!
Monika78 01.04.2013 12:21
Wygląda bardzo apetycznie, bardzo fajna propozycja
Pomocnik 01.04.2013 12:12
świetnie danie
Magda24 01.04.2013 10:50
smakowite, ładnie podane
miroslawa 01.04.2013 06:09
pyszne roladki na obiad
w mojej kuchni 01.04.2013 00:53
moje smaki na talerzu...
joanna__s 31.03.2013 23:31
Pycha! Czas, aby coś nowego zagościło na moim stole.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat