Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
kiełbasa krakowska 20 plasterków
ser żółty 10 plasterków
ogórek kiszony 2-3 szt
mąka pszenna
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe

Kroki postępowania

1
Schab pokroić na plastry, a następnie rozbić. Oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Roladki schabowe foto
2
Na mięsie układać ser, kiełbasę oraz pasek ogórka.
Krok 2 - Roladki schabowe foto
3
Zawinąć mięso tak, by powstała roladka. Owinąć nitką.
Krok 3 - Roladki schabowe foto
4
Oprószyć roladki mąką. Wkładać na rozgrzany tłuszcz i zrumienić ze wszystkich stron.
Krok 4 - Roladki schabowe foto
5
Zalać mięso wodą i dusić przez około 1 godzinę. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Smacznego :)
Krok 5 - Roladki schabowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 31.01.2015 10:11
bardzo dobre
Michał2 19.01.2015 18:05
same dobre rzezy;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak