Roladki schabowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • kiełbasa krakowska

    20 plasterków
  • ser żółty

    10 plasterków
  • ogórek kiszony

    2-3 szt
  • mąka pszenna

  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki schabowe foto
Schab pokroić na plastry, a następnie rozbić. Oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2 - Roladki schabowe foto
Na mięsie układać ser, kiełbasę oraz pasek ogórka.
Krok 3 - Roladki schabowe foto
Zawinąć mięso tak, by powstała roladka. Owinąć nitką.
Krok 4 - Roladki schabowe foto
Oprószyć roladki mąką. Wkładać na rozgrzany tłuszcz i zrumienić ze wszystkich stron.
Krok 5 - Roladki schabowe foto
Zalać mięso wodą i dusić przez około 1 godzinę. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 31.01.2015 10:11
bardzo dobre
Michał2 19.01.2015 18:05
same dobre rzezy;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat