Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 2 kg
ser żółty 20 dkg
ogórki kiszone 4 szt
boczek 20 plastrów
papryka 1 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe

Schab pokroić w plasterki i rozbić. Na plasterku schabu ułożyć po plasterku boczku, sera żółtego, ogórka i papryki. Roladki zawijać i panierować w mące, roztrzepanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu i na końcu w bułce. Obsmażyć z każdej strony na złoty kolor, a następnie zapiec w piekarniku około 40 minut w temperaturze 180-200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

slonko888 08.03.2014 10:42
mmmmm pysznosci
halina17 08.03.2014 10:09
Smaczne roladki drobiowe.
Mira85 08.03.2014 09:30
super na obiad
Krzysztof15 08.03.2014 08:52
bardzo smaczne
czarrna 08.03.2014 08:41
Robiłam je na uroczysty obiad, wyszły pyszne :)
Aga-25 08.03.2014 08:28
dobroci masz!
Agnieszka-87-25 08.03.2014 08:14
pyszne roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak