Roladki po parysku z sosem musztardowym

Roladki po parysku z sosem musztardowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    60 dag
  • cebula biała

    1 sztuka
  • czosnek

    3 ząbki
  • natka pietruszki

    pęczek
  • musztarda kremska

    2 łyżki
  • cukinia

    1 sztuka
  • Grill - przyprawa ziołowa

    1 łyżeczka
  • sos musztardowy

  • żółtko jaja

    3 sztuki
  • śmietana 22%

    2 łyżki
  • musztarda kremska

    100 g
  • masło

    80 g
  • bita śmietana

    2 łyżki
  • bulion wołowy

    150 ml
  • sok z cytryny

    do smaku
  • sól

    szczypta
  • cukier

    szczypta
  • olej słonecznikowy

    2 łyżki
  • boczek

    6-8 plasterków
  • sól morska

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki po parysku z sosem musztardowym foto
Mięso umyć pokroić na plastry,osuszyć ręcznikiem,owinąć w folię i rozbić delikatnie tłuczkiem do mięsa.
Każdy rozbity płat oprószyć z jednej strony pieprzem oraz przyprawą ziołową grill,nastepnie wysmarować musztardą i odstawić na 2 godziny do lodówki.

Cukinię umyć i ostrym nożem lub obieraczką przekroić wzdłuż na cieniutkie plasterki. Cebulę i czosnek obrać ,cebulę posiekać drobno czosnek przecisnąć przez praskę .

Na patelni rozgrzać olej wrzucić cebulę z czosnkiem i zeszklić pod koniec wrzucić posiekaną natkę pietruszki,lekko posolić do smaku,wymieszać i odstawić z ognia.
Krok 2 - Roladki po parysku z sosem musztardowym foto
Gdy farsz przestygnie nakładać na musztardowe roladki i każdy zwinąć w rulonik,nastepnie zawinąć w plasterek boczku a na koniec w plasterki cukinii.
Krok 3 - Roladki po parysku z sosem musztardowym foto
Mięso spiąć ciasno wykałaczkami lub obwiązać nicią bawełnianą . Na duzej patelni rozgrzewamy resztę oleju i smażymy roladki z obu stron na rumiano.
Następnie przełożyć do żaroodpornej brytfanny i piec przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temp 180*c.
Krok 4 - Roladki po parysku z sosem musztardowym foto
Sos musztardowy: Żółtka mieszamy ze śmietaną .Schłodzone masło pokrojone na płatki ubijamy z zimnym bulionem wołowym aż powstanie kremowy sos.Sos lekko podgrzać ale nie gotować!Mieszamy ze śmietaną z żółtkami,dodajemy musztardę i bitą słodką śmietankę .Sos doprawiamy do smaku sokiem z cytryny cukrem solą i pieprzem.
Krok 5 - Roladki po parysku z sosem musztardowym foto
Gotowe mięso po wyjęciu polać delikatnie sosem. Polecam:)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

22.09.2016 22:35
Super danie

teresa18

13.09.2013 17:29
podoba ni się ten paryski sposób

wyattearp

12.09.2013 07:27
fajny przepis

gosia56

11.09.2013 19:52
super roladki

marcia7

11.09.2013 14:43
apetycznie wyglądają

iziona

11.09.2013 14:35
No i zgłodniałam :)

ssylwiaa

11.09.2013 13:53
smaczne te roladki ;)

Kamil

11.09.2013 13:47
Koniecznie muszę spróbować :)

joanna30

11.09.2013 12:22
Roladki palce lizać! :)

IwonaDD

11.09.2013 11:35
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat