Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki mięsne z farszem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mięso

kotlety schabowe 6 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Farsz

boczek wędzony 15 dag
marchew 1 szt
ogórek kiszony 3 szt

Dodatkowo

tłuszcz do smażenia
mąka pszenna 1 łyżka
musztarda 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki mięsne z farszem

Kroki postępowania

1
Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem plastry mięsa, rozbijamy tłuczkiem. Każdy plaster przyprawiamy do smaku solą i mielonym czarnym pieprzem.
Krok 1 - Roladki mięsne z farszem foto
2
Wędzony boczek wraz z obraną marchewką i kiszonymi ogórkami kroimy w równej wielkości kostkę. Wszystko razem mieszamy.
Krok 2 - Roladki mięsne z farszem foto
3
Mięso smarujemy musztardą i nakładamy farsz. Zwijamy roladki które dla bezpieczeństwa możemy spiąć wykałaczkami. Obsmażamy z każdej strony na rumiany kolor, a następnie podlewamy wodą . Dusimy na wolnym ogniu mniej więcej 1/2 godziny, aż mięso będzie miękkie. Przygotowujemy zawiesinę z mąki i wody i zagęszczamy sos.
Krok 3 - Roladki mięsne z farszem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 24.11.2016 11:18
pyszne rolady :-)
Bernadeta1 21.11.2016 18:44
smaczne rolady
halina17 21.11.2016 18:09
Dobre roladki.
adelajda 21.11.2016 17:52
Pyszne faszerowane mięsko
IKrakowianka 21.11.2016 17:32
świetna propozycja na roladki :)
Futka 21.11.2016 11:26
Wspaniałe i bardzo smakowite roladki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak