Roladki mięsne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    50 dag
  • wędzonka

    30 dag
  • ogórki kiszone

    4-5 sztuk
  • musztarda

    do smaku
  • pieprz i sól

    do smaku
  • cebula

    1 sztuka
  • mąka

    1/4 szklanki
  • bulion

    1 litr
  • grzyby suszone

    3-4 sztuki
  • smalec

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w dość grube plastry, rozbijamy tak, aby nie zrobić dziury, solimy i pieprzymy , odstawiamy na 1 godzinę minimum.
Na każdy plaster posmarowany musztardą kładziemy plaster wędzonki, i kawałek ogórka, możemy dodać jeszcze na przykład plaster marynowanej papryki, zwijamy i spinamy wykałaczkmai, obtaczamy w mące, smażymy na gorącym tłuszczu z każdej strony, zalewamy bulionem, dodajemy kilka grzybów suszonych ,dusimy do miękkości, podajmey z ziemniakami i sezonową surówką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Amellia 16.12.2012 17:59
super
pajbek 16.12.2012 12:12
super pyszne :-)
Adamorek 16.12.2012 10:43
wyglądają świetnie
gosia56 16.12.2012 10:32
napewno pyszne.
jolajka 16.12.2012 09:51
zamiast suszonych grzybow do sosu możemy dodać pieczarki,wtedy roaldki nabiorą całkiem innego smaku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat