Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki mięsne

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 50 dag
wędzonka 30 dag
ogórki kiszone 4-5 sztuk
musztarda do smaku
pieprz i sól do smaku
cebula 1 sztuka
mąka 1/4 szklanki
bulion 1 litr
grzyby suszone 3-4 sztuki
smalec 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki mięsne

Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w dość grube plastry, rozbijamy tak, aby nie zrobić dziury, solimy i pieprzymy , odstawiamy na 1 godzinę minimum.
Na każdy plaster posmarowany musztardą kładziemy plaster wędzonki, i kawałek ogórka, możemy dodać jeszcze na przykład plaster marynowanej papryki, zwijamy i spinamy wykałaczkmai, obtaczamy w mące, smażymy na gorącym tłuszczu z każdej strony, zalewamy bulionem, dodajemy kilka grzybów suszonych ,dusimy do miękkości, podajmey z ziemniakami i sezonową surówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 16.12.2012 17:59
super
pajbek 16.12.2012 12:12
super pyszne :-)
Adamorek 16.12.2012 10:43
wyglądają świetnie
gosia56 16.12.2012 10:32
napewno pyszne.
jolajka 16.12.2012 09:51
zamiast suszonych grzybow do sosu możemy dodać pieczarki,wtedy roaldki nabiorą całkiem innego smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak