roladki kurczęce ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    3 sztuki
  • szpinak mrożony

    200 g
  • masło

    3 łyżki
  • serek topiony

    50 g
  • śmietana 12%

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na płaty, każdy rozbić przez folię. Oprószyć solą, pieprzem i papryką z obu stron. Szpinak rozmrozić i usmażyć na maśle. Dodać serek i śmietanę, dokładnie wymieszać.Dodac przecisnięty czosnek i przyprawy. Farszem smarowac łaty mięsa i zwijać w roladki. Usmażyć na oleju w panierce z bułki tartej lub bez.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasnaj 02.10.2013 21:53
pyszne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat