Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki kurczęce ze szpinakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 sztuki
szpinak mrożony 200 g
masło 3 łyżki
serek topiony 50 g
śmietana 12% 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: roladki kurczęce ze szpinakiem

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na płaty, każdy rozbić przez folię. Oprószyć solą, pieprzem i papryką z obu stron. Szpinak rozmrozić i usmażyć na maśle. Dodać serek i śmietanę, dokładnie wymieszać.Dodac przecisnięty czosnek i przyprawy. Farszem smarowac łaty mięsa i zwijać w roladki. Usmażyć na oleju w panierce z bułki tartej lub bez.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 02.10.2013 21:53
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak