Roladki indycze w panierce kukurydzianej

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Zaskocz bliskich smakowitym pomysłem na podanie indyka.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Mięso

  • pierś z indyka

    2 szt.

Farsz

  • ryż ugotowany

    150 g
  • usmażone pieczarki

    250 g
  • curry

    1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy

    100 g
  • sól

    2 szczypty
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    2 szczypty

Do smażenia

  • olej

    1 szklanka

Dodatkowo

  • jajko

    4 szt.
  • płatki kukurydziane

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ugotowany ryż mieszamy z pieczarkami oraz odrobiną curry.
2. Pierś z indyka myjemy, osuszamy. Następnie dzielimy na 6 części i rozbijamy na cienkie kotlety. Każdy z osobna smarujemy koncentratem, delikatnie solimy i pieprzymy.
Później nakładamy delikatnie farsz ryżowy i zwijamy roladki. Panierujemy w rozkłóconym jajku doprawionym pieprzem i solą. Na koniec kruszymy płatki kukurydziane i obtaczamy w nich roladki.
3. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażymy roladki ze wszystkich stron do zarumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat