ROLADKI INDYCZE NADZIEWANE BEKONEM I OGÓRKIEM

ROLADKI INDYCZE NADZIEWANE BEKONEM I OGÓRKIEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    500 gram
  • bekon

    4 plastry
  • ogórek konserwowy

    4 szt
  • ser ementaler

    4 szt
  • pieprz

    do smaku
  • musztarda

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • olej

    do smażenia
  • mąka

    2 łyzki
  • jajko

    1 szt
  • bułka tarta

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet indyczy opłukać,osuszyć i pokroić w plastry.Przykryć folią i rozbić tłuczkiem na cienkie plastry.Oprószyć solą i pieprzem i posmarować musztardą.
Na każdym ułożyć plaster sera,szynki i ogórek konserwowy.Zwinąć w roladkę i
opanierować w mące jajku i bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć na wolnym ogniu,przewracać aby każda strona obsmażyła się na złoty kolor i nie były w środku surowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

09.10.2013 07:37
fajny przepis

pajbek

22.05.2013 14:08
Wyglądają bardzo pysznie :-)

IZABELA29

22.05.2013 08:54
pysznie ......

alaaa

25.04.2013 21:43
fajnie wygląda ten ogórek,pomysłowo

Joanna23

21.04.2013 19:02
pyszne roladki

Anna169Hosz

13.04.2013 20:08
Wyglądają bardzo smakowicie.

misia53

29.03.2013 00:58
świetne roladki, może by tak na święta....

anemon

09.03.2013 14:12
Apetyczny pomysł na roladki.

ben-ka

26.02.2013 00:00
pyszności!:)

Klausia

20.02.2013 17:06
wspaniała przystawka :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat